Wiertz Company treedt toe tot Bondgenootschap Geletterdheid Parkstad

Wiertz Company treedt toe tot Bondgenootschap Geletterdheid Parkstad

Wiertz Company heeft zich aangesloten bij het Bondgenootschap Geletterdheid Parkstad. Hiermee verbindt de uitzendorganisatie zich voor langere tijd aan de aanpak van laaggeletterdheid in Limburg.

“Er heerst een taboe op het onderwerp”, vertelt manager Sales, Marketing en Communicatie Maarten Vodeb van Wiertz Company. “Mensen geven niet graag toe dat ze moeite hebben met de Nederlandse taal. Het bereiken van de doelgroep is een stevige uitdaging.”

Eén van de manieren waarop Wiertz Company gaat bijdragen aan de aanpak van het probleem, is daarom juist het bereiken van laaggeletterden. Wiertz Personeelsdiensten, het uitzendlabel van Wiertz Company, heeft maar liefst 16 vestigingen in heel Limburg. De intercedenten op deze vestigingen zullen een training volgen die ze in staat stelt het probleem te herkennen. Vervolgens kunnen intercedenten de kandidaat doorverwijzen naar instanties die gespecialiseerd zijn in hulp bij laaggeletterdheid.

Managing Director Roger Holtus van Wiertz Company: “Een betere beheersing van de Nederlandse taal betekent meer kansen op de arbeidsmarkt. Bij Wiertz Company geloven we er heilig in dat iedereen gelukkig wordt van precies de goede baan, collega’s die bij hem of haar passen en een werkgever die volop carrièrekansen biedt. We voelen het dus als een morele verplichting om actief bij te dragen aan de aanpak van laaggeletterdheid in Limburg.”

Fred Dijk, voorzitter van het Bondgenootschap Geletterdheid Parkstad, is blij met de toetreding van Wiertz Company. “De kracht van het Bondgenootschap is gelegen in samenwerking en kennisdeling in de aanpak van laaggeletterdheid. Het is daarbij ook heel belangrijk om bedrijven en organisaties in Parkstad te verbinden en te activeren, want deelname is niet vrijblijvend. Wiertz Company kan daarbij ook een belangrijke rol vervullen.”

Bondgenootschap Geletterdheid Parkstad
Het Bondgenootschap Geletterdheid Parkstad is een samenwerkingsverband tussen gemeenten, bibliotheken, maatschappelijke organisaties, scholen en bedrijven. De doelstelling van het bondgenootschap is om gezamenlijk laaggeletterdheid in de regio Parkstad te voorkomen en te verminderen. Verminderen kan worden bereikt door samen bekendheid te geven aan het probleem en laaggeletterden te helpen de weg te vinden naar een taalcursus. En door zorg te dragen voor voldoende taalonderwijs, dat toegankelijk en betaalbaar is. Laaggeletterdheid voorkomen is de andere kant van de medaille. Daarom zetten bondgenoten zich in om taalplezier bij kinderen en volwassenen te stimuleren.

Op de foto: Fred Dijk (voorzitter Bondgenootschap Geletterdheid Parkstad) en Maarten Vodeb (Manager Sales, Marketing & Communicatie van Wiertz Company)


Lees ook:
Wiertz Company was zaterdag 28 oktober 2017 maatschappelijk partner van de wedstrijd Roda JC Kerkrade – Feyenoord. De wedstrijd stond voor Wiertz Company in het teken staan van de aanpak van laaggeletterdheid in Limburg.