UREN EN OMZET UITZENDBRANCHE PERIODE 10 2018 (WEEK 37 – 40)

UREN EN OMZET UITZENDBRANCHE PERIODE 10 2018 (WEEK 37 – 40)

De cijfers over de tiende periode van 4 weken in 2018 zijn binnen. Het aantal uren blijft voor het eerst sinds meer dan een jaar gelijk. In de administratieve en technische sector daalde het aantal uren zelfs. De ABU-Marktmonitor biedt een overzicht van de marktontwikkelingen in de uitzendbranche. Elke vier weken volgt er hier een korte terugblik.

In deze periode bleef het aantal uren gelijk en de omzet steeg met 4% in vergelijking met dezelfde periode vorig jaar. Omdat deze periode evenveel werkbare dagen telde als in dezelfde periode vorig jaar, is er geen correctie toegepast.

Ontwikkelingen uitzendbranche per sector:

  • Administratieve sector: Het aantal uren daalde met 1% en de omzet steeg met 4% ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar.
  • Industriële sector: Het aantal uren bleef gelijk en een stijging van 5% in omzet ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar
  • Technische sector: Het aantal uren daalde met 1% en de omzet steeg met 3% in vergelijking met dezelfde periode vorig jaar.

Wiertz Company noteerde een groei van 10% in uren en maar liefst 47% in omzet in deze periode.


Lees verder: 
De Nederlandse economie floreert en de werkloosheid blijft verder dalen. Het kabinet was positief gestemd op de derde dinsdag van september, Prinsjesdag. We hebben de tien belangrijkste onderwerpen uit de begroting uitgelicht.

‘Miles Davis zegt dat wanneer je een verkeerde noot raakt, het de volgende noot is, die bepaalt of het goed of slecht is. Daarom helpt het om, vanuit een basisidee, open te staan voor het onverwachte. En dat ook mogelijk te maken binnen je organisatie.’ Roger Holtus vertelt in zijn nieuwe blog wat je kunt leren van de jazz mindset van Miles Davis!