Uren en omzet uitzendbranche periode 5 2018 (week 17 – 20)

Uren en omzet uitzendbranche periode 5 2018 (week 17 – 20)
De cijfers over de vijfde periode van 4 weken in 2018 zijn binnen. De ABU-Marktmonitor biedt een overzicht van de marktontwikkelingen in de uitzendbranche. Elke vier weken volgt er hier een korte terugblik.

Het aantal uren nam toe met 7% en de omzet steeg met 12% in vergelijking met dezelfde periode vorig jaar. Omdat deze periode één werkbare dag minder telde als dezelfde periode vorig jaar, is er een correctie toegepast.

Ontwikkelingen uitzendbranche per sector:

  • Administratieve sector: een stijging van 1% in uren en een stijging van 4% in omzet ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar.
  • Industriële sector: een stijging van 11% in uren en een stijging van 17% in omzet ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar.
  • Technische sector: het aantal uren steeg met 7% en de omzet is gestegen met 12% in vergelijking met dezelfde periode vorig jaar.

Wiertz Company noteerde een omzetstijging van 28%. De uren stegen in periode 5 met 25%.


Lees verder: 
Wiertz Company voegt opleidingstrajecten voor Operators en Logistiek medewerkers toe aan de Wiertz Academie. In samenwerking met Technicom worden de komende periode kandidaten geworven. De opleidingen starten in september.

In tijden van krapte is het raadzaam nog zuiniger te zijn op nieuwe medewerkers. Door nieuwe collega’s goed te laten landen in de organisatie zijn ze sneller productief, voelen ze zich meer betrokken en vertrekken ze minder snel. Check hier de voordelen van onboarding!