GROEI VOOR UITZENDBRANCHE EERSTE HALFJAAR 2018: UREN +5%, OMZET +8%

GROEI VOOR UITZENDBRANCHE EERSTE HALFJAAR 2018: UREN +5%, OMZET +8%

De cijfers over de zesde periode van 4 weken in 2018 zijn binnen. Dat betekent dat ook de resultaten van de eerste 6 maanden van het jaar bekend zijn. De ABU-Marktmonitor biedt een overzicht van de marktontwikkelingen in de uitzendbranche. Elke vier weken volgt er hier een korte terugblik.

Het aantal uren nam toe met 1% en de omzet steeg met 4% in vergelijking met dezelfde periode vorig jaar. Omdat deze periode één werkbare dag meer telde als dezelfde periode vorig jaar, is er een correctie toegepast.

Ontwikkelingen uitzendbranche per sector:

  • Administratieve sector: een daling van 2% in uren en de omzet bleef gelijk ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar.
  • Industriële sector: een stijging van 2% in uren en een stijging van 7% in omzet ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar.
  • Technische sector: het aantal uren steeg met 3% en de omzet is gestegen met 6% in vergelijking met dezelfde periode vorig jaar.

Halfjaarcijfers uitzendbranche 2018
De uitzendbranche is in het eerste halfjaar 2018 gegroeid ten opzichte van het eerste halfjaar van 2017. Gemiddeld is het totaal aantal uren in de eerste zes maanden van 2018 toegenomen met 5%, de totale omzet is in dezelfde periode gestegen met 8%. In het eerste halfjaar van 2018 was er één werkbare dag minder dan in het eerste halfjaar van 2017, hiervoor is een correctie toegepast.

Ontwikkelingen uitzendbranche per sector:

  • Administratieve sector: een daling van 1% in uren en een stijging van 1% in omzet ten opzichte van het eerste halfjaar van 2017.
  • Industriële sector: een stijging van 9% in uren en een stijging van 14% in omzet ten opzichte van het eerste halfjaar van 2017.
  • Technische sector: het aantal uren steeg met 6% en de omzet is gestegen met 10% ten opzichte van het eerste halfjaar van 2017.

 


Lees verder: 
Wiertz Company voegt opleidingstrajecten voor Operators en Logistiek medewerkers toe aan de Wiertz Academie. In samenwerking met Technicom worden de komende periode kandidaten geworven. De opleidingen starten in september.

In tijden van krapte is het raadzaam nog zuiniger te zijn op nieuwe medewerkers. Door nieuwe collega’s goed te laten landen in de organisatie zijn ze sneller productief, voelen ze zich meer betrokken en vertrekken ze minder snel. Check hier de voordelen van onboarding!