Cijfers uitzendbranche periode 2

Cijfers uitzendbranche periode 2
De cijfers over de tweede periode van 4 weken in 2018 zijn binnen. De ABU-Marktmonitor biedt een overzicht van de marktontwikkelingen in de uitzendbranche. Elke vier weken volgt er hier een korte terugblik.

Het aantal uren nam toe met 5% en de omzet steeg met 8% in vergelijking met dezelfde periode vorig jaar. Omdat deze periode net zoveel werkbare dagen telde als dezelfde periode vorig jaar, is er geen correctie toegepast.

Ontwikkelingen uitzendbranche per sector:

  • Administratieve sector: een daling van 3% in uren en een daling van 2% in omzet ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar.
  • Industriële sector: een stijging van 9% in uren en een stijging van 14% in omzet ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar.
  • Technische sector: het aantal uren steeg met 8% en de omzet is gestegen met 11% in vergelijking met dezelfde periode vorig jaar.

Wiertz Company noteerde een omzetstijging van 43%. De uren stegen in periode 2 met 34%.


Lees verder:
In periode 1 namen de uren toe met 5% en de omzet steeg met 8% in vergelijking met dezelfde periode vorig jaar. Lees hier de details.

De uitzendbranche is in 2017 gegroeid ten opzichte van 2016. Lees hier de cijfers van 2017 en de laatste periode van afgelopen jaar.