ABU publiceert UREN- EN OMZETcijfers PERIODE 1

ABU publiceert UREN- EN OMZETcijfers PERIODE 1

De cijfers over de eerste periode van 4 weken in 2018 zijn binnen. De ABU-Marktmonitor biedt een overzicht van de marktontwikkelingen in de uitzendbranche. Elke vier weken volgt er hier een korte terugblik. 

Het aantal uren nam toe met 8% en de omzet steeg met 11% in vergelijking met dezelfde periode vorig jaar. Omdat deze periode één werkbare dag minder telde dan dezelfde periode vorig jaar, is er een correctie toegepast.

Ontwikkelingen uitzendbranche per sector:

  • Administratieve sector: een stijging van 2% in uren en een stijging van 3% in omzet ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar.
  • Industriële sector: een stijging van 13% in uren en een stijging van 18% in omzet ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar.
  • Technische sector: het aantal uren steeg met 11% en de omzet is gestegen met 14% in vergelijking met dezelfde periode vorig jaar.

Wiertz Company start het jaar uitstekend: 17% meer uren dan in dezelfde periode in 2017 en een omzetstijging van maar liefst 49%.


Lees verder: 
De uitzendbranche is in 2017 gegroeid ten opzichte van 2016. Lees hier de cijfers van 2017 en de laatste periode van afgelopen jaar.